MUK.live.restart: Masterclass Oboe mit François Leleux

Di 01.06.202110:00 - 13:00

Nach fast drei Semestern geprägt von Distance Learning, Blended Education und Lockdown, setzt die Fakultät Musik nun einen kräftigen Akzent mit einer Serie von Masterclasses in Präsenz – natürlich unter strenger Einhaltung aller geltenden COVID-19-Schutzmaßnahmen.

François Leleux – conductor and oboist – is renowned for his irrepressible energy and exuberance. He is currently Artistic Partner of Camerata Salzburg. In season 2020/21 he is Artist-in-Residence with the City of Birmingham Symphony Orchestra. Leleux was previously Artist-in-Association with Orchestre de Chambre de Paris and has featured as Artist-in-Residence with orchestras such as hr-Sinfonieorchester, Orchestre Philharmonique de Strasbourg, Berner Symphonieorchester, Norwegian Chamber Orchestra, and Orquesta Sinfónica de Tenerife.
In the 2020/21 season, Leleux returns as conductor to the City of Birmingham Symphony Orchestra, Orchestra della Svizzera Italiana, Hungarian National Philharmonic Orchestra, HR-Sinfonieorchester, Tonkünstler Orchester, Camerata Salzburg, Mozarteum Orchester and Scottish Chamber Orchestra. He debuts as conductor with Orchestre National de Lille, Nederlands Chamber Orkest and Swedish Chamber Orchestra. He has previously conducted orchestras such as Oslo Philharmonic, WDR Sinfonieorchester, and the Sydney, Gulbenkian, Swedish Radio and BBC Scottish symphony orchestras.
As an oboist Leleux has performed as soloist with orchestras such as New York Philharmonic, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Royal Stockholm Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic, Budapest Festival Orchestra, and the Swedish Radio and the NHK symphony orchestras. A dedicated chamber musician, he regularly performs worldwide with sextet Les Vents Français and with recital partners Lisa Batiashvili, Eric Le Sage and Emmanuel Strosser.

Di01.06.202110:00 - 13:00
Veranstaltungsort
Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien, Raum 2.T Johannesgasse 4a 1010 Wien
Kartenpreise

Teilnahme nur für Studierende der MUK,
kein Zutritt für externes Publikum.

François Leleux © Uwe Arens

Montag bis Freitag:
8.00—22.00 Uhr (Johannesgasse 4a & Bräunerstraße 5)
8.00—21.00 Uhr (Singerstraße 26)
Samstag: 8.00—18.00 Uhr (alle Standorte)